Kleurlenzen gevaarlijk? Wij zoeken het uit!

Kleurlenzen gevaarlijk? Wij zoeken het uit! 

Er is altijd wel een excuus te vinden om je feestelijke outfits weer uit de kast te halen. Maar met alleen een kostuum kom je niet meer weg. Kleurlenzen zijn een “must have” voor iedere comic con en andere themafeestjes. Net wanneer jij enthousiast je nieuwe kleurlenzen uit het lenzendoosje haalt komen je vrienden aan met enge verhalen over blind worden en oogontstekingen. Dat kleurlenzen niet gevaarlijk zijn, weet jij ondertussen ook wel, maar hoe zat het ook al weer? 

Hoe moet ik kleurlenzen bewaren? 

Kleurlenzen zijn over algemeen meerdere malen te gebruiken, maar waar veel mensen de fout in gaan is bij het bewaren ervan. De lenzen van KawaEyes zijn namelijk ten minste één jaar houdbaar, maar de lenzenvloeistof die in het bakje zit slechts 90 dagen. Je kan dus makkelijk de lenzen het hele jaar door gebruiken, zolang je maar regelmatig de vloeistof in het bakje vervangt. Als je dit niet doet, vormen er zich bacteriën in de vloeistof, dit kan nare gevolgen hebben voor je ogen. 

Welke lenzenvloeistof heb ik nodig? 

Daarnaast zijn kleurlenzen altijd zachte lenzen, houd hier rekening mee bij het kopen van lenzenvloeistof . Als de lenzen daarna toch nog irriteren, kan je overstappen naar een andere lenzenvloeistof. Unicare Vita+ bevat bijvoorbeeld net een andere chemische samenstelling dan bijvoorbeeld Unicare zacht waar je ogen weer anders op kunnen reageren. Iedereens ogen zijn immers anders.  

Wat je natuurlijk niet moet doen met kleurlenzen:
  • Je kleurlenzen door al je vrienden laten gebruiken, houd ze lekker voor jezelf, wel zo hygiënisch. 
  • Met vieze handen je lenzen er uit halen, handen wassen is een kleine moeite.
  • Je kleurlenzen inhouden met slapen, thank me later. 
Wat je wel moet doen met kleurlenzen: 
  • Kleurlenzen op sterkte kopen en geen lenzen over elkaar dragen. 
  • Je aan de houdbaarheidsdatum van de lenzen houden.
  • Je haarlak gebruiken voordat je de lenzen in doet, dit voorkomt beschadiging
  • Je gezonde verstand gebruiken en genieten van je dag!

Waar moet ik op letten bij het kopen van kleurlenzen? 

De juiste kleurlenzen kopen blijft natuurlijk een van de belangrijkste punten. KawaEyes maakt hun kleurlenzen samen met Melleson Optics, een bedrijf dat zich specialiseert in lenzen. De kleurlenzen (op sterkte) worden met passie gemaakt in Italië, waardoor kwaliteit gegarandeerd kan worden! Ze zijn namelijk CE-gecertificeerd, ofwel ze voldoen aan dezelfde veiligheidseisen als normale lenzen die je bij de opticien haalt. Let hier ook altijd goed op! (Je kan ook voor 1,85 US$ lenzen uit China laten komen, maar dat betekent niet dat deze ook CE-gecertificeerd zijn.)

Hopelijk kan je nu met al deze argumenten je vrienden overtuigen dat die prachtige kleurlenzen écht niet gevaarlijk zijn. Zolang je maar je gezonde verstand gebruikt! 

Bij vragen neem contact op met KawaEyes 

Voor de juiste lenzenvloeistof: https://www.kawaeyes.nl/lenzenvloeistof-100-ml.html